Our Schcool

about

Over Tweetalige Kids

Our Schcool

Niet alle kinderen hebben het geluk om in een meertalig gezin op te groeien. Jouw kind wel. Gun je kind de sleutel tot een andere wereld en laat hem zelf zijn extra taal ontdekken! Tweetalige Kids past bij gezinnen die actief met Nederlands bezig zijn. Onze school voor afstandsonderwijs verzorgt lespakketten voor leerlingen uit de hele wereld. We maken hierbij gebruik van een Online Leeromgeving en de allernieuwste digitale taalmethoden van bekende uitgevers. Onze werkwijze is uniek: niet alleen begeleiden we onze leerlingen, maar wij bieden ook hun ouders een helpende hand bij de meertalige opvoeding van hun kind. We gaan uit van de specifieke thuissituatie van ieder kind en spelen daar op in met praktische tips en (les)suggesties voor ouders. Zo kun je samen met je kind de Nederlandse taal op een leuke manier thuis beleven!

OUR TEAM

Ons team

Liesbeth

Liesbeth // Schoolleider en leerkracht

Mijn naam is Liesbeth en als leerkracht ben ik altijd op zoek naar passende materialen speciaal voor kinderen in het buitenland. Meer Nederlands aan de keukentafel door middel van leuke opdrachten in combinatie met de taalmethode van de basisschool in Nederland. Daarom ben ik 5 jaar geleden gestart met Tweetalige Kids. Alweer meer dan twaalf jaar woon ik met mijn gezin in Tel Aviv. Je hoort in ons huis Nederlands, Hebreeuws en Engels.

Ik geef onze drie meisjes (Lynn 9 jaar, Emmy 7 jaar en Sofia 5 jaar) mee dat je taal niet alleen leert uit een boek. Ze vinden het geweldig om zelf op de computer te mogen oefenen en zijn dol op de programma’s, maar ook laat ik ze de taal beleven. Pindakaas, het Jeugdjournaal, Jip & Janneke, pepernoten en “In Holland staat een huis” horen hier natuurlijk bij. Ik probeer altijd een speciaal momentje van de Nederlandse les te maken. Dat gaat makkelijker wanneer je de juiste educatieve materialen hebt. Ik neem mijn kinderen elke dag weer mee op de reis van meertaligheid, een lange reis met prachtige avonturen!

Charlotte

Charlotte // leerkracht

Na jaren als leerkracht gewerkt te hebben op de Nederlandse scholen in Israël, ondersteun ik Tweetalige Kids nu op afstand.

Ik reis regelmatig, dus de digitale wereld en het zelf kunnen indelen van tijd en plaats is ook voor mij als leerkracht ideaal. Alles in één keer bij de hand. Of ik nou in Nederland, Engeland, Australië of Hong Kong ben, ik log in en ben direct “op school”. Ik ben daarom ook erg blij met de kindvriendelijke Online leeromgeving, de nieuwste taalmethoden en de prachtige oefensoftware. Daar wil ieder kind wel mee aan de slag! En alles digitaal; een nieuwe vorm van leren die moderner is dan de methode die ik gebruikte toen ik nog voor de klas stond. En voor jou als ouder een prachtige manier om je kind te motiveren met aantrekkelijke materialen en ook helemaal aan te passen aan jullie eigen unieke situatie in het buitenland.

Rivka

Rivka // voorzitter

Ik heb de eer voorzitter te mogen zijn van deze geweldige digitale school. Een school die papa’s, mama’s en verzorgers over de hele wereld helpt Nederlands levend en actief te houden in het dagelijks leven.

Dat is een doel dat dicht bij mijn hart ligt. Als moeder van twee drietalige kinderen weet ik als geen ander welke investering het vraagt om je kinderen thuis laten te voelen in de Nederlandse taal en cultuur. Ik ben altijd enorm druk in de weer geweest met voorlezen, praten, jeugdjournaal kijken en muziek luisteren in het Nederlands. Met een computer met internetverbinding, een grote dosis humor en wat motivatie kan nu elk kind het onderwijs krijgen dat door het NOB wordt onderschreven. Daar gaat mijn hart nou harder van kloppen! Met juf Liesbeth en Juf Charlotte werk ik al jaren samen.

We delen de passie om ouders te helpen en te steunen in hun droom – kinderen die zich thuis voelen in cultuur en taal. We hebben als team enorm veel plezier met elkaar!

 

WHAT PEOPLE SAY

Wat zeggen anderen over ons?

“Liesbeth en Charlotte waren voor ons als ouders een geschenk uit de hemel. Professioneel, gedreven en ambitieus, maar ook gevoelsmensen met humor en charme. Kinderen zijn dol op deze juffen en zij zijn het aanspreekpunt voor alle vragen waar ouders van tweetalige kinderen mee zitten. Ze geven gerichte en praktische adviezen. Kortom: twee juffen die je een tien met een griffel wil geven!”

Iiona Azar de Vlieger, mama van Noa en Amit

“Tom (7) en Rik (6) groeien op met 4 verschillende talen; Japans, Frans, Engels en Nederlands. Niet makkelijk om als ouders te zorgen dat ook alle 4 talen goed worden geleerd. Met Tweetalige kids als middel en juf Liesbeth als ondersteuning voor al onze vragen en leuke tips, weet ik 100% zeker dat ze het Nederlands leren zoals ze in Nederland ook zouden doen. Tom en Rik vinden het leren met Tweetalige kids leuk en denk dat het belangrijkste is om ze te stimuleren het te blijven doen. Dank je wel, juf Lies.”

Mirjam Leinwand Recte Rein, mama van Tom en Rik

“Onze twee oudste zoontjes zijn geboren in het buitenland en in hun kleuterperiode ingestroomd in het Nederlandse onderwijs. Na twee jaar Nederland wonen we nu weer in het buitenland en zitten de kinderen op lokale scholen. Dankzij de begeleiding van tweetalige kids zijn deze stappen eigenlijk heel goed verlopen. Doordat de taalmethoden er heel modern en aantrekkelijk uitzien, vinden de kinderen het ook leuk om ermee te werken.”

Judith Sagi Vaatstra, mama van Tom, Sella en Daan

Vragen?

Neem contact op