Our Schcool

about

Over Tweetalige Kids

Our Schcool

Niet alle kinderen hebben het geluk om in een meertalig gezin op te groeien. Jouw kind wel. Gun je kind de sleutel tot een andere wereld en laat hem zelf zijn extra taal ontdekken! Tweetalige Kids past bij gezinnen die actief met Nederlands bezig zijn. Onze school voor afstandsonderwijs verzorgt lespakketten voor leerlingen uit de hele wereld. We maken hierbij gebruik van een Online Leeromgeving en de allernieuwste digitale taalmethoden van bekende uitgevers. Onze werkwijze is uniek: niet alleen begeleiden we onze leerlingen, maar wij bieden ook hun ouders een helpende hand bij de meertalige opvoeding van hun kind. We gaan uit van de specifieke thuissituatie van ieder kind en spelen daar op in met praktische tips en (les)suggesties voor ouders. Zo kun je samen met je kind de Nederlandse taal op een leuke manier thuis beleven!

OUR TEAM

Ons team

Schoolleider, leerkracht, mama, het maakt niet uit hoe je me noemt, ik ben het allemaal. Mijn naam is Liesbeth en ik zoek graag naar leuke manieren om Nederlands te leren aan kinderen in het buitenland. Nederlands aan de keukentafel in combinatie met de taalmethoden van de basisschool. Daarom ben ik 5 jaar geleden gestart met Tweetalige Kids. Voor die tijd werkte ik als directeur op de Nederlandse scholen in Israël. In Nederland heb ik in het basis- en speciaal onderwijs gewerkt, in Zuid Amerika op verschillende educatieve projecten met straatkinderen. Na veel van de wereld te hebben gezien, ben ik veertien jaar geleden neergestreken in Tel Aviv. Je hoort in ons huis Nederlands, Hebreeuws en Engels. Ik laat onze drie meisjes (Lynn 11, Emmy 9 en Sofia 7 jaar) de taal echt beleven. Het Jeugdjournaal, pindakaas, Kinderen voor Kinderen, pepernoten en “In Holland staat een huis” horen hier natuurlijk bij. Waar jij als ouder voor staat voelt je kind. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen hun Nederlandse identiteit kunnen ontdekken, ook al wonen we in het buitenland. Ik probeer daarom altijd een klein feestje van de Nederlandse les te maken!

Jasmin Wijker // Leerkracht

Na 7 jaar in Israël te hebben gewoond en gewerkt, woon ik sinds vorige zomer weer in Amsterdam. Ik ben docent en theatermaker en ik werk in het basis- en voortgezet onderwijs. Ik geef acteer- en bewegingslessen of ik maak een voorstelling met de kinderen. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf, genaamd ‘House of connection’ waarbij ik theater inzet als middel om de groepsdynamiek en de onderlinge communicatie in klassen te verbeteren. Ook ben ik mama van een tweeling van 6 jaar oud, Nino en Mira. Alleen van reizen word je rijker is een van mijn motto’s & ik dans het leven graag tegemoet. Ballet, tango, yoga zijn dingen die ik graag doe en ‘Woonkamer-disco’ is onze favoriete zondagochtend activiteit. Taal is de sleutel tot contact en thuis voelen. Zelf ben ik een kind van twee landen en ik voelde me altijd thuis op beiden plekken, omdat ik de taal van beide landen machtig ben. Voor de rubriek “Juf Jasmin laat zien” maak ik iedere twee weken een nieuwe vlog. Hierin neem ik de kinderen mee op avontuur door een stukje van “mijn” Amsterdam!

Charlotte

Charlotte Ouzan van der Mark // Leerkracht

Na jaren als leerkracht en coördinator gewerkt te hebben op de Nederlandse scholen in Israël, werk ik nu vanuit Nederland voor Tweetalige Kids. Inmiddels heb ik zelf een zoontje die we ook tweetalig opvoeden. Ik reis nog regelmatig heen en weer, dus de digitale wereld en het zelf kunnen indelen van tijd en plaats is ook voor mij als leerkracht ideaal. Of ik nou in Nederland of in het buitenland ben, ik log in en ben direct “op school”. Ik ben daarom ook erg blij met de Online leeromgeving, de nieuwste taalmethoden en de prachtige oefensoftware. En alles digitaal; een nieuwe vorm van leren die moderner is dan de methode die ik gebruikte toen ik nog voor de klas stond. Een prachtige manier om mijn leerlingen te motiveren met aantrekkelijke materialen en makkelijk aan te passen aan de eigen unieke situatie van iedere leerling in het buitenland.

Rivka

Rivka Klein de Graaf // Voorzitter

Ik heb de eer voorzitter te mogen zijn van deze geweldige digitale school. Een school die papa’s, mama’s en verzorgers over de hele wereld helpt Nederlands levend en actief te houden in het dagelijks leven. Dat is een doel dat dicht bij mijn hart ligt. Als moeder van twee drietalige kinderen weet ik als geen ander welke investering het vraagt om je kinderen thuis laten te voelen in de Nederlandse taal en cultuur. Ik ben altijd enorm druk in de weer geweest met voorlezen, praten, Jeugdjournaal kijken en muziek luisteren in het Nederlands. Met een computer met internetverbinding, een grote dosis humor en wat motivatie kan nu elk kind het onderwijs krijgen dat door het NOB wordt onderschreven. Daar gaat mijn hart nou harder van kloppen! Met juf Liesbeth, juf Charlotte en juf Jasmin werk ik al jaren samen. Ons bestuur en de leerkrachten delen de passie om ouders te helpen en te steunen in hun droom – kinderen die zich thuis voelen in cultuur en taal. We hebben als team enorm veel plezier met elkaar!

Hadas Inchi // Designer

Een design dat uistraalt wie we zijn, dat is mijn taak bij Tweetalige Kids. Graag laat ik zien dat we een groepje jonge mensen zijn met passie voor onderwijs. De leerlingen leren werken met verschillende vormen van digitaal onderwijs, ze voorbereiden op hun toekomst. De lespakketten gieten in een overzichtelijke en moderne vorm. Online en up to date. De bekende taalmethoden met hun prachtige interactieve materialen toegankelijk maken voor onze leerlingen in alle uithoeken van de wereld. Dat is nog eens een geweldig doel! En dat allemaal vanuit Tel Aviv, de stad waar ik geboren ben. Zelf voed ik mijn dochtertje Eden (8 jaar) ook meertalig op. Ze heeft in de afgelopen twee jaar in twee talen leren lezen en schrijven, hoe bijzonder is dat… Wat een cadeau geef ik haar hiermee!

Miranda van Blitterswijk // Management assistant

Als duizendpoot op het gebied van organisatie en administratie ontferm ik me over de administratieve werkzaamheden van Tweetalige Kids. Verder houd ik me bezig met ons LeerlingVolgSysteem en zet me in voor een veilige Online Leeromgeving voor onze leerlingen. Ik zorg ervoor dat de leerkrachten zich ook daadwerkelijk bezig kunnen houden met het onderwijs. In 2004 ben ik met een rugzak naar Barcelona vertrokken, verliefd geworden op de stad en ik woon nu alweer bijna 15 jaar in Spanje. Naast mijn werk als management assistent voor Tweetalige Kids is het mijn passie om als vrijwilligster noodlijdende honden in Spanje te helpen. Altijd op zoek naar lieve families in Nederland voor de vierpoters of donaties voor het asiel waar ik vrijwilliger ben.

 

WHAT PEOPLE SAY

Wat zeggen anderen over ons?

“Liesbeth en Charlotte waren voor ons als ouders een geschenk uit de hemel. Professioneel, gedreven en ambitieus, maar ook gevoelsmensen met humor en charme. Kinderen zijn dol op deze juffen en zij zijn het aanspreekpunt voor alle vragen waar ouders van tweetalige kinderen mee zitten. Ze geven gerichte en praktische adviezen. Kortom: twee juffen die je een tien met een griffel wil geven!”

Iiona Azar de Vlieger, mama van Noa en Amit

“Tom (7) en Rik (6) groeien op met 4 verschillende talen; Japans, Frans, Engels en Nederlands. Niet makkelijk om als ouders te zorgen dat ook alle 4 talen goed worden geleerd. Met Tweetalige kids als middel en juf Liesbeth als ondersteuning voor al onze vragen en leuke tips, weet ik 100% zeker dat ze het Nederlands leren zoals ze in Nederland ook zouden doen. Tom en Rik vinden het leren met Tweetalige kids leuk en denk dat het belangrijkste is om ze te stimuleren het te blijven doen. Dank je wel, juf Lies.”

Mirjam Leinwand Recte Rein, mama van Tom en Rik

“Onze twee oudste zoontjes zijn geboren in het buitenland en in hun kleuterperiode ingestroomd in het Nederlandse onderwijs. Na twee jaar Nederland wonen we nu weer in het buitenland en zitten de kinderen op lokale scholen. Dankzij de begeleiding van tweetalige kids zijn deze stappen eigenlijk heel goed verlopen. Doordat de taalmethoden er heel modern en aantrekkelijk uitzien, vinden de kinderen het ook leuk om ermee te werken.”

Judith Sagi Vaatstra, mama van Tom, Sella en Daan

Vragen?

Neem contact op