our-progrems

about

NTC onderwijs

our-progrems

Moedertaalonderwijs helpt Nederlandse kinderen wereldwijd zich optimaal te ontwikkelen. Hun eigen culturele identiteit is daarbij de basis. Leerlingen volgen onder begeleiding van onze leerkrachten het volledige NTC programma (Nederlandse Taal- en Cultuur) op afstand. Voor de Taal gebruiken we de meest actuele taalmethoden van uitgevers als Zwijsen en Thieme Meulenhoff. Voor Cultuur werken we met Nederlandse thema’s, bijvoorbeeld de Kinderboekenweek, Sinterklaas en Koningsdag. Onze leerkracht Jasmin behandelt deze thema’s in haar vlog ”Juf Jasmin laat zien!” en neemt de leerlingen mee op avontuur in de Nederlandse cultuur. Ze wandelt langs de Amsterdamse grachten, bezoekt de bieb, loopt door de HEMA en laat je de lekkerste pepernoten zien…

Taalmethode Onderbouw

Je woont in het buitenland en er wordt vast veel gespeeld, geknutseld, getekend, gedanst en gezongen in het Nederlands. Thuis gebruik je waarschijnlijk dagelijks andere taal dan op school, daarom helpen wij je graag om je kind te begeleiden met de taalmethoden van school. De nieuwste versie van de bekende taalmethode “Schatkist” van uitgeverij Zwijsen is het uitgangspunt van onze lespakketten. Een boeiend en leerzaam programma met herkenbare thema’s uit de belevingswereld van je kind. Hiermee legt je kind een stevige basis voor de Nederlandse taal op jonge leeftijd en maakt hij kennis met voorbereidend lezen. Met onze lespakketten kun je je kind goed voorbereiden op het ‘leren lezen’ en stimuleer je de mondelinge vaardigheden, de woordenschat, de zinsvorming, het taalbegrip (zoals rijmen en uitspraken) en het verhaalbegrip (voorloper van begrijpend lezen). We gebruiken ook de software van “Schatkist”, die vooral bekend is om de kleurrijke interactieve oefeningen in spelletjesvorm. Verder is het goed te weten dat de methode Schatkist (editie 3 van uitgeverij Zwijsen) uitstekend aansluit bij de meest gebruikt taalmethode in groep 3 (Veilig Leren Lezen van uitgeverij Zwijsen).

Bekijk het Letterdoeboek
Bekijk het werkboek Spelen met taal

Taalmethode groep 3

Hoe leer je je kind goed lezen en schrijven in het Nederlands, terwijl je in het buitenland woont? In groep 3 helpen wij je vanaf de start bij het aanvankelijk en technisch lezen. In het begin gaat dat klank voor klank, maar voordat je het weet leest je kind al eenvoudige drieletterwoordjes en korte tijd daarna zelfs vloeiende zinnen. De letters komen één voor één tot leven in de nieuwste taalmethode van Zwijsen: de KIM versie van Veilig Leren Lezen. Mooie verhalen, interessante opdrachten, letterfilmpjes en aantrekkelijke software. De aandacht gaat uit naar het ontdekken en gebruiken van structuren in woorden en het verwerven van de teken-klankkoppelingen. Op die manier leggen kinderen in groep 3 een stevige basis voor hun taal-leesontwikkeling. Naast technisch lezen is er ook veel aandacht voor leesplezier, waardoor je kind vanzelf zin krijgt om een boek te pakken!

Bekijk het werkboek Start
Bekijk het leesboekje van Kern 1
Bekijk het werkboek Humpie Dumpie

Taalmethode groep 4 t/m 8

Ons onderwijs in groep 4 t/m 8 is zo ingericht dat de leerlingen allemaal zoveel mogelijk adaptief onderwijs genieten, dat wil zeggen “Onderwijs op maat”, er zijn drie verschillende niveau’s. In de leerstof van de nieuwe taalmethode Taalverhaal.nu voor Taal en Spelling is er aandacht voor woordenschat, spreken & luisteren, schrijven en taalbeschouwing: de perfecte combinatie om de Nederlandse taal van je kind nog verder uit te breiden. Aansprekende lessen met kleurrijke materialen en daarnaast een extra oefenprogramma voor Woordenschat en Spelling in spelvorm (serious game!) van Zwijsen. Met de adaptieve oefensoftware oefent elke leerling op zijn eigen niveau. Beide methoden maken veel gebruik van filmpjes en interactieve oefeningen om bijvoorbeeld de regels uit te leggen. Zo blijft het interessant voor je kind en blijft hij ook op deze leeftijd gemotiveerd om verder te gaan!

Bekijk de woordspelletjes van Dolfje Weerwolfje
Bekijk de Reis door Nederland

About NOB

Interesse? Schrijf je kind hier in!

Inschrijfformulier